31 Ocak 2011 Pazartesi

NESNELERLE TOPLAMA 2...(Okuma-Yazma etk.)



NESNELERLE TOPLAMA..(Okuma-Yazma Etk.)



DOĞRU SAYIYI BUL..(Okuma-Yazma Etk.)




SAYILARLA EŞLEŞTİRME ÇALIŞMALARI 2..


Sayılarla eşleştirme çalışmaları..

KABUĞU ERİYEN YUMURTA (DENEY VİDEO)...




Çoğumuz sirkeli yumurta deneyini duymuşuzdur.Buradaki videoda deneyin tüm aşamaları çok güzel gösterilmiş.Bütün aşamaları görünce insan gerçekten etkileniyor.Deneyi bilmeyenler için kısaca şöyle anlatayım.Bir bardak sirke içerisine bildiğimiz yumurtayı bırakıyoruz.Sanıyorum en fazla  15 gün içerisinde yumurtanın kabuğu eriyor.İçerisindeki zarla beraber kalan yumurta lastik bir top gibi görünüyor sirkeden çıktıktan sonra.Dikkatimi çeken ilginç bir noktada yumurtanın su dolu tabağa konduktan sonra suyu içerisine çekmesi.
Kuvvetli bir asit olan Hidroklorik Asit vücudumuzda da midemizde bize yardımcıdır fakat asitli yiyeceklerin(cola,fanta vb.) yumurta kabuğuna zarar verdiği gibi kemiklerimize de zarar vereceğini çocuklarımız ve öğrencilerimize bir kere daha deneyerek öğretmekte yarar olduğunu düşünüyorum.

29 Ocak 2011 Cumartesi

YÜKSELEN SU DENEYİ(OKSİJEN-YANMA) VİDEO



İçi biraz sıvı dolu olan bir tabağa mumumuzu koyuyoruz ve yakıyoruz.Mumdan daha uzun bir bardağı yavaşça mumun üzerine kapatıyoruz,mum bardağın içindeki havayı yakarken tabaktaki sıvının bardağın içinde yükseldiğini görüyoruz.Bardağın içinde yakabileceği oksijen kalmayınca da mumun söndüğünü görüyoruz.

MANYETİK ALAN - ELEKTRİKLENME DENEYİ VİDEO


Çoğumuzun duyduğu ya da bildiği elektriklenme deneyi burada çok net bi şekilde gösterilmiş.Balonumuzu yünlü bir malzemeye sürttüğümüzde ahşap bir panele yapıştığını görüyoruz burada.Ayrıca alüminyum folyodan minik bir top yapıldığında manyetik alanın etkisiyle hareket ettiği durumu da gözlemleyebiliyoruz.Çocuklarla yapılabilecek güzel ve basit bir deney..

22 Ocak 2011 Cumartesi

ÖRÜNTÜ TAMAMLAMA..



Örüntü tamamlama matematikte sıralamalardan biridir.Çocuğun sıralamaya göre gelmesi gereken şekli ve ya sayıyı bulmasını sağlar.Yukarıdaki çalışmalar da sayı ve şekillerin karışık olduğu örüntü çalışmaları.


19 Ocak 2011 Çarşamba

ÇATAL VE KAŞIĞIN DENGESİ DENEYİ VİDEO..

fizikogretmeni.com çatal kaşığın dengesi denge deneyi bilimsel gösteri from fizikogretmeni.com on Vimeo.


Güzel bir denge deneyi..

ŞİRİN PEÇETELİKLER..




Bu iki sevimli peçetelik çocuklar için çok şirin görünüyor.Havucun nasıl yapıldığı sanırım belli.Civciv için ise sürpriz yumurta plastiği kullanılmışYapılışı için kaynak siteye tıklayınız.


EL BASKISI KUZU..


Yapımı çok basit bu kuzunun yapılışı için kaynak:busybeekidscrafts

EL BASKISI FİL VE ASLAN..


El baskısında sınır yok.İşte aslan ve fil..


ŞEMSİYE ŞEKLİNDE ÇATAL BIÇAK SARGISI..


Bu sevimli şemsiyeler içinde çatal,bıçak ve kaşık içeriyor.Yapımı çok basit,piknik vb.ortamlar için saklama çözümü olarak şirin bir fikir.Sapı için pipet vb. kullanılabilir.Yapılışı için kaynak siteye tıklayınız.

Kaynak:busy bee kids crafts

18 Ocak 2011 Salı

SAY YAZ VE TOPLAMA ÇALIŞMALARI BİR ARADA..







EKSİK SAYIYI TAMAMLAMA..








KAĞIT FENERLER..

Parşömen kağıdını suluboya ile gökkuşağı renklerinde boyadık.Altına şeffaf plastik kaseleri yapıştırdık,saplarını da eklediğimizde kağıt fenerlerimizi tamamlamış olduk..

GEOMETRİK ŞEKİLLER 2...











GEOMETRİK ŞEKİLLER...






Şekil öğretiminde ya da sınıfta kullanılabilecek geometrik şekil şablonları..



KARIŞIK EŞLEŞTİRME...





Kaynak:archjrc

MATEMATİK ÇALIŞMA KAĞITLARI..







































Kaynak:archjrc
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...